Bölüm Öğrenci Temsilciliği Başvuruları

Bilgi ve Belge Yönetimi Bölüm temsilcisi aday adaylarının  https://form.bartin.edu.tr/sksdb/ogrenci-konsey-aday.html adresinden çevrimiçi olarak saat: 27 Ekim 2021 Çarşamba 23.59’a kadar müracaatlarını yapması gerekmektedir.

Öğrenci temsilci adaylarında aranacak nitelikler;

MADDE 6 – (1) Öğrenci temsilciliklerine aday olacak öğrencilerde;

1. a) İlgili fakülte, yüksekokul, konservatuar veya meslek yüksekokulunun en az ikinci sınıfına kayıtlı öğrenci olması,
  2. b) Siyasi parti organlarında üye veya görevli olmaması,
  3. c) Yüz kızartıcı suçlardan dolayı adli sicil kaydı bulunmaması,
  4. d) Uyarma cezası dışında disiplin cezası almamış olması,
  5. e) Seçimin yapıldığı dönemde kayıt dondurmamış olması,
  6. f) Genel not ortalamasının 4 üzerinden 2,75 ve üstü veya 100 üzerinden 70 ve üstü olması,
  7. g) Terör örgütlerine aidiyeti veya iltisakı ya da bunlarla irtibatı olmaması, şartları aranır.

“Akademik Birim Seçim Komisyonları” müracaat eden adayları “13.06.2020 tarihli Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Konseyleri ve Yükseköğretim Kurumları Ulusal Öğrenci Konseyi Yönetmeliğin 6. maddesine göre” değerlendirecek (varsa itirazları değerlendirecek), Akademik Birimler tarafından değerlendirme sonuçlarının Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı ile Bilgi İşlem Daire Başkanlığına e-posta ile bildirilmesi.

01-02 Kasım 2021

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından “Online Seçim Veri Girişleri”nin yapılması.

03-07 Kasım 2021

Bölüm/ Program/ Anabilim Dalı Temsilci seçimlerinin ubys.bartin.edu.tr üzerinden yapılması.

(Temsilci Adayı 1 kişi olursa o Bölüm/ Program/ Anabilim Dalında seçim yapılmasına gerek yoktur.)

08-09 Kasım 2021

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından seçim sonuçlarının Akademik Birimlere gönderilmesi.

10 Kasım 2021

“Akademik Birim Seçim Komisyonları” tarafından seçim sonuçlarının tutanak altına alınması,  ilan edilmesi için Akademik Birimler tarafından Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı ile Bilgi İşlem Daire Başkanlığına gönderilmesi.

11 Kasım 2021

Genel Sekreter, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı ve Şube Müdüründen oluşan  “Üniversite Seçim Kurulu” Başkanlığında zoom üzerinden Öğrenci Konseyi Genel Kurulu yapılarak Yönetim ve Denetleme Kurulu üyelerinin belirlenmesi.

16 Kasım 2021