Burs Almak İsteyen Öğrencilerin Dikkatine!

Değerli öğrencilerimiz,

Üniversitemiz tarafından 2020 - 2021 öğretim yılına yönelik burs başvuruları alınmaktadır. Bu hususta fakültemize de çok kısıtlı sayıda kontenjan ayrılmıştır. Bursa gerçek anlamda ihtiyacı olan öğrencilerimizin ilgili formu doldurarak 09.11.2020 tarihi 15.00'a kadar bby@bartin.edu.tr   adresine e-posta göndermeleri rica olunur. Burs başvurusu yapılmadan önce aşağıdaki hususlara dikkat edilmesi önemle rica olunur. Burs başvuru formunu indirmek için tıklayınız.

A - BURS VERİLMEYECEK ÖĞRENCİLER (Burs Kredi Yönetmeliğinin 9. Maddesi)

1. Genel Müdürlüğümüzden öğrenim kredisi veya burs almış veya almakta olan öğrenciler,
2. 5102 Sayılı Kanunun 2. maddesi kapsamında yer alan kamu kurum ve kuruluşlarından burs almakta olan öğrenciler,
3. Burs isteğinde bulunduğu tarihte, okula giriş tarihi itibariyle bir öğretim yılı kaybı olan öğrenciler,
4. Yabancı uyruklu öğrenciler,
5. Polis akademisi öğrencileri ile askeri okul öğrencileri,
6. Ek süre öğrenim gören öğrenciler,
7. Bu Yönetmelik hükümlerine göre burs almaya yeterli bulunmayan öğrenciler.

B - DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR

Üniversitelere verilen burs kontenjanından yararlandırılmak istenen öğrencilerin Genel Müdürlüğümüz tarafından belirlenen kıstaslara göre tespit edilmesi gerekmektedir. Başvuruların değerlendirilmesinde öğrenci ve ailesinin gelir durumu, öğrencinin başarı durumu ve sosyal durum dikkate alınır.
 Şehit yakınları (şehit; evli ise çocukları, bekar ise bekar kardeşleri),
 Gaziler (gazi; evli ise çocukları, bekar ise kendisi),
 Sağlık Kurulu Raporu ile %40 ve üzerinde engeli olduğu tespit edilen öğrenciler,
 Anne ve babası vefat etmiş olanlar,
 Lise ve dengi öğrenimlerini Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı sevgi evlerinde barınarak tamamlayanlar,
 Lise ve dengi öğrenimlerini Darüşşafaka Lisesinde tamamlayanlar,
 “Milli Sporcu Belgesi Verilmesi Hakkında Yönetmelik” hükümlerine göre “Milli Sporcu Belgesi” almış yükseköğretim öğrencileri,
 2020-2021 öğretim yılında Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca belirlenen her puan türünde (TYT hariç) ham puan bazında ilk 100’ e giren öğrenciler.