BARTIN ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ BİLGİ VE BELGE YÖNETİMİ BÖLÜMÜ TARAFINDAN 57. KÜTÜPHANE HAFTASI AÇILIŞ PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

29 Mart – 04 Nisan 2021 tarihleri arasında kutlanan 57. Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında Bartın Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü tarafından gerçekleştiren “Temel Yönleriyle Bilgi ve Belge Yönetimi Disiplini” başlıklı etkinlik akademi ve uygulama alanında çok değerli meslek uzmanlarının ve öğrencilerin katılımı ile 30 Mart 2021 Salı günü saat 10:00-11:30 arasında çevrimiçi olarak gerçekleşmiştir.
Bilgi ve Belge Yönetimi Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ahmet ALTAY’ın moderatörlüğünde;
Çankırı Karatekin Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Coşkun POLAT; Çankırı Karatekin Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Hüseyin ODABAŞ; İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Mehmet Ali AKKAYA’nın anlatımı ile;

Bilgi Bilimi disiplini ve eğitimi; bilgi bilimi kavramının tanımlanması, ülkemizdeki tarihsel seyri, mevzuat bilgisi, teknoloji ve dil becerisi ve son olarak sosyalleşme becerisi ilişkileri açısından değerlendirildi.

Kütüphane ve Arşiv hizmetlerinde yeni eğilimler; bilgi bilimi disiplinindeki yeni eğilimler, müşteri beklentisi, bilgi profesyonelleri üzerine etkisi ve bilgi profesyonellerinin yeterlilikleri gibi başlıklarda ele alındı.

Yaşlılar, göçmenler, çocuklar gibi dezavantajlı kullanıcı gruplarına yönelik hizmetlerin güncel örnekleri aktarıldı.

Bilgi bilimi ve mesleki etik konusunda; kütüphanecilik ve arşivcilik açısından etik kavramından bahsedildi.

konukların da etkin katılımıyla etkileşimli bir söyleşi şeklinde gerçekleşen etkinlik; karşılıklı soru ve cevapların alınmasının ardından son buldu.

Program kaydı: https://www.youtube.com/watch?v=wf_-lT2OdAU&list=PLI4idntJ2G6OVnq0VVjBarSuj9B1hxNAt&index=9