Cumhuriyetin 100. Yılında Kütüphane ve Arşiv Penceresinden Kadına Bakış

Bartın Üniversitesi Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Bartın Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümünün işbirliğiyle düzenlenen “Cumhuriyetin 100. Yılında Kütüphane ve Arşiv Penceresinden Kadına Bakış” başlıklı çevrimiçi panel 25 Nisan 2023 Salı günü saat 14:00’de gerçekleştirildi.

Bartın Üniversitesi Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Aslı YAZICI’nın moderatörlüğünde yapılan panelde Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Güssün GÜNEŞ ‘Cumhuriyet Döneminde Önemli Hizmetlerde Bulunan Kadın Kütüphaneciler’ hakkında bir konuşma yaptı. Doç. Dr. GÜNEŞ konuşmasında, kadınların günümüzde kütüphanelerde daha çok kütüphaneci olarak görev yaptığını, bununla birlikte kadınların kütüphanelerde yönetici olarak istihdamının hala istenen düzeyde olmadığını vurguladı.

Bartın Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Huriye ÇOLAKLAR ve Bartın Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Lale ÖZDEMİR ŞAHİN birlikte yaptıkları sunumlarında Osmanlı arşivlerinde kadın temasını ele aldılar. Osmanlı kadınlarının sosyal, toplumsal, siyasi, hukuki ve ekonomik hakları hakkında bilgiler aktardılar.

Soru ve cevapların sonrasında Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ahmet ALTAY tarafından katılımcılara Teşekkür Belgelerinin takdim edilmesinin ardından toplantı sona erdi.