image/svg+xml
image/svg+xml

DigiArcheoSpace 2. Geliştiriciler Toplantısı

Bartın Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Bilgi ve Belge Yönetimi ile Sanat Tarihi bölümlerinin paydaş olarak yer aldığı “Arkeolojide Kültürel Mirası Belgelemek ve Sunmak İçin Modern Araçlar” (KA220-DigiArcheoSpace Erasmus+ Project) başlıklı Avrupa Birliği projesinin ikinci yüz yüze toplantısı, 24-25 Nisan 2025 tarihlerinde Bartın’da düzenlendi.

Toplantının ilk oturumu, Bartın Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Bulgaristan, Hırvatistan ve Kuzey Makedonya’dan gelen proje ortakları, kültürel mirasın belgelenmesi ve dijital teknolojilerle korunmasına yönelik çalışmaları hakkında sunumlar yaptı. Katılımcılar, yürüttükleri projeleri tanıtarak bilgi paylaşımında bulundu. Aynı günün öğleden sonra oturumu ise Filyos Belediyesi’nde yapıldı. Oturumda, proje kapsamında hayata geçirilecek iş ve etkinliklerin planlamaları ele alındı. Toplantıya katılan Filyos Belediye Başkanı Erol Acar, proje ortaklarını Filyos’ta ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını belirterek, ilçenin arkeolojik mirasına yönelik farkındalığı artıracak tüm çalışmalara destek vermeye hazır olduklarını ifade etti. Birinci gün oturumları sona erdikten sonra proje katılımcıları BARÜ Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Şahin Yıldırım ve Dr. Öğr. Üyesi Ali Bora rehberliğinde Filyos’da bulunan Tios Antik Şehrini gezerek burada çeşitli incelemelerde bulundular. Toplantının 25 Nisan 2025 tarihindeki son oturumunda ise proje ortakları genel bir değerlendirme yaptı. Katılımcılar, projenin üçüncü yüz yüze toplantısının 25-26 Eylül 2025 tarihlerinde Kuzey Makedonya’nın Üsküp kentinde gerçekleştirilmesine karar verdi.

Bulgaristan Primorsko Tarih Müzesi’nin yürütücü olduğu ve BARÜ, Bulgaristan Şumnu Episkop Konstantin Preslavski Üniversitesi, Makedonya Üsküp Aziz Kiril ve Metodius Üniversitesi, Hırvatistan Etnoloji ve Folklor Araştırmaları Enstitüsü ve Bulgaristan Bilgisayar Bilimleri Öğrenci Topluluğu’nun paydaş olarak yer aldığı DigiArcheoSpace Projesi kültürel mirasın belgelenmesi ve sunulması için eğitim materyalleri ve modern araçlar sağlayarak yükseköğretimi modernize etmeyi amaçlamaktadır. Proje ortakları bu amaçlar doğrultusunda 31 Ağustos 2026 tarihine kadar çalışma ve işbirliklerine devam edecektir.
  • DigiArcheoSpace 2. Geliştiriciler Toplantısı

  • "Dünya Kadar Bilgi Sohbetleri" Çizgi Roman: Kütüphanenin Toz Tutmayan Yayınları

  • İSAM Kütüphanesi

  • "Modern Dünya - Başarılar, Riskler, Yenilikler" XII Uluslararası Bilim Konferansı'

  • 61. Kütüphane Haftası Türkiye ve Azerbaycan'ın Üreten Kütüphaneleri: Azerbaycan Milli Kütüphanesi ve Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi

  • EBYS'LERDE YAPAY ZEKA AJANLARI: GELECEK İÇİN OTOMATİK SÜREÇLER

  • VII INTERNATIONAL SCIENTIFIC CONFERENCE

  • 5 Şubat Dünya Sesli Okuma Günü Kutlu Olsun!

  • IV. Uluslararası Gelenekten Geleceğe Bilgi ve Belge Yönetimi Sempozyumu

  • Sağlık Okuryazarlığı Zirvesi