image/svg+xml
image/svg+xml

Digital Restoration Lab” Erasmus+ Programı KA220-VE-Mesleki Eğitim ve Öğretimde İş birliği Ortaklıkları Projesi

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Edebiyat Fakültesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümünün paydaşı olarak yer aldığı “Digital Restoration Lab” Erasmus+ Programı KA220-VE-Mesleki Eğitim ve Öğretimde İş birliği Ortaklıkları Projesi 11 Haziran 2024 tarihinde Bulgaristan Ulusal Tarih Müzesi’nde gerçekleştirilen “Modern practices and methods of Digitization, Digital Restoration & Presentation of old Photographs” başlıklı Uluslararası Konferans ve İnteraktif Sergi ile final yaptı.

Projenin kapanış etkinliklerine bölümümüz öğretim üyeleri Doç. Dr. Ahmet ALTAY, Doç. Dr. Lale ÖZDEMİR ŞAHİN ve Medeniyet Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi bölümü Dr. Öğr. Üyesi Nuri TAŞKIN hocalarımız katılım sağladılar. Konferansın açılışı Prof. Dr. Ivanka YANKOVA, Dr. Rosen PETKOV ve proje koordinatörü Dr. Sandra BLAJEVA tarafından yapıldı. Açılış konuşmalarının ardından gerçekleştirilen üç oturumda Avrupa’nın farklı ülkelerinden konuşmacı olarak davet edilen akademisyenler ve uzmanlar dijitalleştirme ve dijital restorasyon konularında sunumlar yaptılar. Konferansa Türkiye’den Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Şahika EROĞLU ve Doç. Dr.Tolga ÇAKMAK sunumlarıyla katkı sağladılar. Konferansın ardından Bulgaristan Ulusal Tarih Müzesi Fuaye Alanında interaktif bir sergi açılışı yapıldı. Sergide Bartın Üniversitesi olarak hazırladığımız Bartın’ın kültürel mirası ve değerleri konulu interaktif fotoğraf sergisi de yer aldı. Bartın Üniversitesi’nin İnteraktif fotoğraf sergisi katılımcılardan yoğun ilgi gördü.

Projede çok emekleri olan Doç. Dr. Lale ÖZDEMİR ŞAHİN ve Dr. Öğr. Üyesi Nuri TAŞKIN hocalarımıza ve ayrıca şefimiz İlyas GÜNEŞ ve öğrencimiz Ali ŞAHİN'e teşekkürlerimizi sunuyoruz.
  • Sosyal Bilimlerde Yapay Zeka Kullanımı ve Etik Sorunları

  • 2024-2025 Akademik Yılı Açılış Dersi

  • 2024-2025 Akademik Yılı Oryantasyon Etkinliği

  • Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Bilgi ve Belge Yönetimi Tezli Yüksek Lisans Programı Bilim Sınavı

  • KA220-HED Projesi "Arkeolojide Kültürel Mirası Belgelemek ve Sunmak İçin Modern Araçlar"

  • EDİTÖRLÜK GÖREVİ TEBRİK MESAJI

  • SEMPOZYUM DUYURUSU “III. ULUSLARARASI GELENEKTEN GELECEĞE BİLGİ VE BELGE YÖNETİMİ SEMPOZYUMU: BİLGİ YÖNETİMİ VE SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA”

  • Digital Restoration Lab” Erasmus+ Programı KA220-VE-Mesleki Eğitim ve Öğretimde İş birliği Ortaklıkları Projesi

  • ARDEB 1001 Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projeleri Destekleme Programı

  • TÜBİTAK 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Destekleme Programı