"Digital Restoration Lab” Erasmus+ Programı KA220-VET- Mesleki Eğitim ve Öğretimde İşbirliği Ortaklıkları Projesi’nin 3. Toplantısı

Bartın Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü’nün paydaş olarak yer aldığı “Digital Restoration Lab” Erasmus+ Programı KA220-VET- Mesleki Eğitim ve Öğretimde İşbirliği Ortaklıkları Projesi’nin üçünçü toplantısı, 13-14 Temmuz 2023 tarihlerinde Romanya’nın "George Baritiu" Braşov İlçe Halk Kütüphanesi’nde gerçekleştirilmiştir.

Braşov’un Kopling Otelinde gerçekleştirilen birinci gün toplantısında tüm proje ortakları, “Eski Fotoğrafların Sayısallaştırılması ve Dijital Restorasyonu” konusunda hazırlanmış oldukları kitap bölümleri ile ilgili sunumlar yaparak proje kapsamında gerçekleştirilen çalışmalar hakkında paylaşımda bulunmuştur.  Kopling Otelinde devam eden ikinci günün toplantısı, proje koordinatörü tarafından yakın zamanda hizmete sunulacak Açık Erişim Öğrenme Çevrimiçi Platformu sunumu ile devam etmiştir. Sonrasında proje ortaklarının işbirliği ile proje kapsamında yapılacak iş ve etkinliklerle ilgili planlamalar yapılmıştır. Bu kapsamda Projenin dördüncü toplantısının 9-10 Kasım 2023 tarihlerinde Letonya’nın Riga şehrinde yapılmasına karar evrilmiştir.

2022-2024 yılları arasında iki yıl sürecek olan projenin toplam altı ortağı bulunmaktadır:

• The National High School of Polygraphy and Photography (Project Coordinator) (Bulgaria)

• Student Computer Art Society (SCAS) (Bulgaria)

• "George Baritiu" County Library (Romania)

• Bartın University (BARÜ)

• Riga State Technical University (Latvia)

• University of Library Studies and Information Technologies (Bulgaria)