Eski Fotoğrafların Dijitalleştirilmesi, Dijital Restorasyonu ve Sunumu (Digital Restoration Lab) Eğitim Semineri

Bartın Üniversitesi  Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü olarak paydaşı olduğumuz Avrupa Birliği Erasmus + programı tarafından ortaklaşa finanse edilen "KA220-VET-Mesleki Eğitim ve Öğretimde İşbirliği Ortaklıkları: Eski Fotoğrafların Dijitalleştirilmesi, Dijital Restorasyonu ve Sunumu (Dijital Restorasyon Laboratuvarı)" Projesi kapsamında 19 Nisan 2024 Cuma günü Bartın Belediyesi Kültür Merkezi ve Kent Belleği Araştırma Kütüphanesinde bir eğitim semineri gerçekleştirildi.

Türkiye’nin farklı bölge ve şehirlerinde kütüphaneci, arşivci ve müze görevlisi olarak çalışan 44 bilgi profesyonelinin katıldığı etkinlik bölüm başkanımız Doç. Dr. Ahmet Altay ve Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcımız Doç. Dr. Huriye Çolaklar’ın açılış konuşmaları ile başladı. Konuşmaların ardından “Digital Restoration Lab” video belgesel gösterimi yapıldı. Belgesel gösteriminin sonrasında bölüm başkanımız Doç. Dr. Ahmet Altay “Kültürel Miras Çerçevesinde Fotoğrafların Dijitalleştirilmesi”, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Nuri Taşkın “Geleceğin Kütüphane ve Arşiv Koleksiyonları: Yeni Eğilimler” ve bölümümüz öğretim üyesi Doç. Dr. Lale Özdemir Şahin “Dijital Restorasyonun Kaçınılmazlığı ve Yapay Zeka Kullanımı” başlıklı sunumlarını gerçekleştirdiler. Avrupa Birliği Erasmus Programı’nın desteğiyle gerçekleştirilen Seminer Bartın Belediyesi Kent Müzesi gezisi ile sona erdi.