image/svg+xml
image/svg+xml

II. Uluslararası Gelenekten Geleceğe Bilgi ve Belge Yönetimi Sempozyumu


    II. ULUSLARARASI GELENEKTEN GELECEĞE BİLGİ VE BELGE YÖNETİMİ SEMPOZYUMU 26-28 EKİM 2023 TARİHLERİNDE ÇANKIRI’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ


    Bartın Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü, Çankırı Karatekin Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü ve Kastamonu Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü iş birliğiyle düzenlenen Uluslararası Gelenekten Geleceğe Bilgi ve Belge Yönetimi Sempozyumu’nun ikincisi 26-28 Ekim 2023 tarihleri arasında, Çankırı Karatekin Üniversitesi (ÇAKÜ) ev sahipliğinde Çankırı’da gerçekleştirildi. Çeşitli ülkelerden ve ülkemizin farklı şehirlerinden gelen yerli ve yabancı yüz yirmi davetlinin yer aldığı Sempozyum, “Devlet Arşivleri Başkanlığı’nın Belgelerle Türkiye`de Arşivcilik Mesleği Sergisi” ve “Atatürk Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Atatürk Araştırma Merkezi’nin Atatürk Resimleri Sergisi” ile başladı.

    Serginin ardından söz alan Sempozyum Yürütme Kurulu Başkanı Çankırı Karatekin Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Coşkun Polat organizasyonla ilgili bilgileri paylaştı ve “bilimsel şölen” olarak nitelendirdiği Sempozyumun düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

    Sempozyuma katılan ÇAKÜ Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi açılışta yaptığı konuşmada, bu denli geniş katılıma sahip önemli bir Sempozyumun bölgenin üç saygın üniversitesinin işbirliğiyle gerçekleştiriliyor olmasına dikkat çekerek, Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümlerinin yaptığı işbirliğinin üç üniversitenin farklı birimlerine ve bölümlerine de örnek olması gerektiğini vurguladı.

    Açılış konuşmalarının ardından Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Enformatik Enstitüsü URAP Başkanı Prof. Dr. Ural Akbulut’un davetli konuşmacı olduğu “Üniversitelerimizi Dünya Sıralamalarında Nasıl Yükseltebiliriz?” başlıklı açılış konferansı gerçekleştirildi.

    Üç gün süren Sempozyumda, 14 oturumda 50 bildiri sunuldu. Bölüm başkanımız Doç. Dr. Ahmet ALTAY, bölüm başkan yardımcımız Doç. Dr. Huriye ÇOLAKLAR, 3. sınıf öğrencimiz Erdem DEMİR ve 4. sınıf öğrencimiz Sezen KAYA bildirileri ile katkıda bulunmuştur. 28 Ekim 2023 Cumartesi günü yapılan Sempozyum değerlendirme toplantısında Sempozyumun üçüncüsünün 2024 Kasım ayında Bakü Devlet Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Fakültesi ev sahipliğinde Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de yapılması kararı alındı.


    • Eski Fotoğrafların Dijitalleştirilmesi, Dijital Restorasyonu ve Sunumu (Digital Restoration Lab) Eğitim Semineri

    • TRT Ankara Radyosu Gecenin İçinden Programı

    • 60. Kütüphane Haftası Ortak Etkinliği

    • Geleceğin Kütüphaneleri ve Okuryazarlık Paneli

    • Bartın İl Halk Kütüphanesi 60.Kütüphane Haftası Etkinliği

    • Bartın Ulus İlçe Halk Kütüphanesi 60. Kütüphane Haftası Etkinliği

    • Bartın İl Halk Kütüphanesi 60.Kütüphane Haftası Açılış Etkinliği

    • Elektronik Sağlık Kayıtları kitabı yayınlandı

    • Bilgi ve Belge Yönetimi Perspektifinden Soykırımdan Zafere Hocalı ve Azerbaycan Paneli 26 Şubat 2024

    • Dr. Öğr. Üyesi Nihan TEMİZ Esenyurt Şehit Ahmet Poyraz İlkokulu öğrencileri ile buluştu.